ANNONS

Ingen plats för discgolf-parken

I veckan ska stadsbyggnadsnämnden ta beslut om Järva begravningsplats.

Stadsbyggnadskontoret föreslår att discgolf-parken tas bort för att göra rum för gravplatsen.
ANNONS

Den stora begravningsplatsen som planeras på Järvafältet är åter på tapeten.

Lokaltidningen Mitt i har tidigare berättat om turerna kring begravningsplatsen, som kommer att ha plats för 20 000 gravar, varav 10 000 kistgravar och beräknas kosta minst 200 miljoner kronor att anlägga.

Förslaget har kritiserats, bland annat för att gravplatsen planeras på och kring Granholmstoppen, där Järva discgolf-park ligger.

På torsdag ska politikerna i stadsbyggnadsnämnden ta beslut om hur förslaget till detaljplanen för begravningsplatsen Järva ska se ut inför att det ska ställas ut. Stadsbyggnadskontoret anser att gravplatserna har ett större intresse för allmänheten än vad discgolf-parken har, och i förslaget finns inte parken med. En alternativ plats för verksamheten ska utredas, enligt förslaget.

Stadsbyggnadskontoret anser att det finns plats för en 18-hålsbana i området under tiden då den första etappen av begravningsplatsen byggs. I dag har banan 27 hål.

Mats Löf som byggt upp Järva discgolf-park känner sig inte hotad. Han tycker inte att planerna för begravningsplatsen är realistiska.

– Det kommer att bli svindyrt, och ingen förstår varför de fortsätter med planerna. Jag tror inte att bygget kommer att genomföras, säger han.

Mats Löf tycker att det är märkligt att staden inte har tagit till sig kritiken mot gravplatsen som riktats från olika håll.

– Det är inte värdigt att ha en gravplats på en gammal soptipp, som Granholmstoppen är, säger Mats Löf.

ANNONS

Till helgen hålls SM i discgolf på Järvabanan.

– Discgolfen är en snabbt växande sport. Järva har den bästa banan i landet, och det kommer folk från hela Sverige för att spela här, säger Mats Löf.

Lokaltidningen Mitt i har försökt att nå stadsbyggnadsnämndens ordförande, Roger Mogert (S), för en kommentar.

Det är inte värdigt att ha en gravplats på en gammal ­soptipp.Mats Löf, Järva discgolf-park

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.