ANNONS

Ingen sopkris i Järfälla – just nu

Ännu ingen sopstrejk i Järfälla.
Ännu ingen sopstrejk i Järfälla.
Flera oroliga Järfällabor har hört av sig till kommunen om sophämtningen, sedan Stockholms sopåkare gick ut i strejk. Men i Järfälla som har avtal med samma entreprenör, ser allt lugnt ut. Mitt i Järfälla har pratat med Crister Bäckström, chef för VA & avfall i Järfälla kommun.
ANNONS

Sopstrejken har satt stopp för sophämtningen i delar av Stockholm. De som först gick ut i strejk mot  var sophämtarna på Reno Norden AB, som har ett avtal om sophantering med Stockholms stad. Strax därefter gick sophämtarna på Liselotte Lööf AB ut i sympatistrejk.

Sedan dess har flera oroliga Järfällabor hört av sig till kommunen med frågor om vad som händer. Även Järfälla har avtal med Reno Norden AB – men än har inga av sopåkarna här gått ut i strejk. Mitt i Järfälla ringde upp Crister Bäckström, VA- & avfallschef i Järfälla kommun.

I Stockholm strejkar sophämtarna på. Påverkas sophanteringen i Järfälla?

– Nej, här går det jättebra. Personalen jobbar som vanligt här i Järfälla. Vi träffade dem på kontoret igår och alla bilar är ute och rullar och så. Så vi har inga problem där.

Det har föreslagits att Stockholms stad tagit emot underbud i sin upphandling av sophämtningstjänster – hur ser er upphandling ut?

– Vi har ju haft Reno Norden ganska länge här i Järfälla och har det avtal som vi haft under många år. Vi har varit väldigt nöjda med det de utfört mot kommunen. Upphandlingen i Stockholm vet jag inget om överhuvudtaget, så jag vet inte vad de ställt för krav eller hur de prissatt, eller vad som kan ligga bakom.

De oroliga Järfällabor som hört av sig till kommunen med frågor om sin sophantering har alltså inget särskilt att oroa sig för – för tillfället.

– Inte just nu. Men det vet man ju inte om det utökas, eller om det sker några sympatiåtgärder här – då kanske det ser annorlunda ut. Men jag har inte fått några indikationer på det än i alla fall, säger Crister Bäckström

 

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.