ANNONS

Ingen turistbyrå för sommargäster – men ny lösning på gång

Ingen turistbyrå, men broschyrer och personal på plats. Det är resultatet av ett nytt avtal som innebär att det kommer att finnas turistinformation i porslinsfabriken i Gustavsbergs hamn från mitten av maj.
ANNONS

Om somrarna växer Värmdö kommun från 40 000 personer till nära 100 000. Det har gjort att diskussioner om att starta ett turistcenter pågått länge.

Socialdemokraternas förslag om att öppna en turistbyrå redan till sommaren röstades under våren ner i näringslivsnämnden. Men nu har Värmdö kommun och Gustavsbergs Porslinsfabrik slutit ett avtal som innebär att det kommer att finnas personal på Porslinsfabriken som kan guida och förse turister och nyinflyttade i Värmdö med information. Liknande avtal finns även med Sandhamnsguiderna och med Möja Turistförening.

Sedan 2011 finns ingen turistbyrå i Värmdö, istället finns turisthemsidan visitvarmdo.se och Värd i Värmdö med ett 60-tal informationsplatser med broschyrställ. Den nya satsningen tillsammans med broschyrställen anser Alliansen räcker för att förse nära turisterna sommartid.

– Alliansen anser att alla dessa avtal är en viktig satsning på samarbete mellan kommunen och besöksnäringen. Detta kommer att ytterligare förstärkas i planering och utveckling av det nya kulturhuset i Gustavsbergs Hamn, säger Ina Ununger (C), ordförande i Näringslivsnämnden.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Värmdö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.