Det blir ingen upprustning av Brommaplan

Brommaplan med omnejd är en av de platser i Bromma där flest våldsbrott utomhus anmäls till Polisen.
Staden och JM ville omvandla Brommaplan med nya bostäder, butiker och nytt busstorg. Nu ställer man in alla planer på grund av att man inte har råd.

2011 inledde Stockholm stad och JM sina planer på att totalt omvandla Brommaplan. Man ville bygga 850 nya bostäder, kontor, affärer och nytt busstorg.

Men nu ställer man in alla planer på grund av att man inte har råd, rapporterar Bromma tidning.

– Båda parterna konstaterar att vi inte får ihop det ekonomiskt. Ingen hittar den finansiering som behövs för att genomföra detta komplexa projekt som är jättespännande i sitt utförande, säger Sofia Iderheim, projektledare på exploateringskontoret till Bromma tidning.

Stockholm stad är markägare av torget, bussterminalen och tunnelbanan och JM är markägare för de andra delar av Brommaplan. JM vill kommentera det avslutade projektet.

– Det vi kan säga just nu är att vi har en pågående dialog direkt med staden och vi väljer att bara föra den direkt med staden, säger Sepideh Imani, kommunikationschef på JM till Bromma tidning.

I Stockholm stads nya översiktsplan är Brommaplan utpekad som en knutpunkt för hela Västerort. I centrala Bromma planeras även 3000 – 4000 bostäder.

– Vi vet inte exakt vad som kommer händer nu. Det vi kan säga på rak arm i dagsläget är att torget, bussterminalen och tunnelbanan blir kvar som de ser ut nu. Men Brommaplan är en knutpunkt,så på sikt kommer det förmodligen att hända nåt, säger Sofia Iderheim till Bromma tidning.