Ödetomt skulle få fint hotell – ingen budade

Här skulle hotellet stå. Men ingen kom med anbud.
Här skulle hotellet stå. Men ingen kom med anbud.
Brunna vinter
Här skulle hotellet stå. Men ingen kom med anbud.
Botkyrka kommun såg framför sig ett hotell och landmärke intill E4/E20 i Hallunda.
Men när anbudstiden gick ut natten till onsdagen var korgen för anbud att bygga och driva hotell fortfarande tom.
– Det ser mer utmanande ut än vad jag hade hoppats på, säger Antonio Ameijenda, mark- och exploateringschef på Botkyrka kommun.

Botkyrka kommun får tänka om när det gäller tomten i Hallunda mellan Brunna IP:s fotbollsplan och bensinmacken och Burger King. Kommunen klubbade för några år sedan planer på att bygga ett stort och högt hotell här. Men sedan dess har det gått desto trögare. Först sprack drömmarna för företaget Living Design som skulle bygga ett 73 meter högt hotell här. Deras tid gick ut den 1 oktober 2016.

Sedan dess har Botkyrka kommun försökt hitta nya investerare för att bygga ett landmärke intill motorvägen i Hallunda.

Antonio Ameijenda.

– Vi vill ha någon form av profilbyggnad, säger Antonio Ameijenda som är mark- och exploateringschef på Botkyrka kommun.

Här skulle det bli ett hotell. Vad som händer nu är oklart.

Kommunen har varit i kontakt med ett 40-tal företag om att bygga hotellet i Hallunda. Kommunen identifierade fyra av dessa som intressanta.

”Tillbaka till ritbordet”

Men vid midnatt natten mot tisdag gick tiden ut för att lämna in anbud. Då hade inget företaget lämnat anbud.

– Nu får vi nog gå tillbaka till ritbordet igen och tänka hur vill utveckla platsen med koppling till resten av Brunnaområdet eller Södra Porten, säger Antonio Ameijenda.

Företagen skulle i anbudet inte bara redovisa hur bygget skulle finansieras utan också redovisa hur de ska säkra ett företag som kan driva hotellet på lång sikt. Ett krav var också att hotellet skulle vara av tillräcklig höjd och sticka ut så pass mycket att det blev ett landmärke för förbipasserande på E4/E20.