ANNONS

Inget svar om discgolfens framtid

Discgolf genrebild.
Osäkert om det blir någon säsong i år för Järvas discgolfare. Genrebild.
En ny säsong för discgolfen i Järva skulle kunna starta om ett par månader om den milda vintern forsätter.
Men staden har inte presenterat någon lösning discgolfens framtid som de tidigare har lovat.
ANNONS

Det skulle bli den 25:e säsongen för Järva discgolf park. Men nu vet inte parken och föreningens skapare, Mats Löf, om det ens blir någon discgolfsäsong i år. Hans avtal med staden har tagits över av kyrkogårdsförvaltningen, och staden har inte presenterat någon lösning för discgolfens framtid som de tidigare har lovat.

– Jag får inga svar om vad som händer kring parken. Dennis Wedin har gick i september ut i media och sa att vår verksamhet är viktig och att de ska erbjuda en alternativ lösning. Men ingeting har hänt, säger Mats Löf.

Den milda vinterns väder har gjort att skridskoisar och skidspår har haft problem att öppna. Men det innebär också att discgolfsäsongen skulle kunna starta om ett par månader om vädret håller i sig.

”Kör på en säsong till ”

Samtidigt har inget arbete i parken börjat och det skulle då vara möjligt att köra discgolf där även i år enligt Mats Löf.

– Det skulle absolut vara möjligt. Mitt förslag är att vi kör på en säsong till enligt det gamla kontraktet. Det skulle ge oss lugn och ro att komma på en bra och långsiktig alternativ lösning, säger han.

Discgolfen i Järva riskerar gå i graven

Han är missnöjd med kommunikationen med staden och hoppas att den kommer förbättras i framtiden.

– Jag mejlar men får aldrig några raka svar. De krånglar till det här så mycket genom deras otydliga kommunikation, säger han.

ANNONS

Wedin (M) vill hitta lösning

Det är bostads- och fastighetsborgarrådet Dennis Wedin (M) som har det yttersta ansvaret. I en skriftlig kommentar säger han att det är synd att arbetet inte kommit igång ännu.

– Arbetet skulle ha kommit igång enligt utsatt tid, men tyvärr överklagades upphandlingen. Det innebär att vi får avvakta tills den juridiska processen har haft sin gång, säger han.

Mohammed och Björn har slutit fred på fältet

Han säger också att han hoppas att discgolfparken och staden ska hitta en lösning som passar dem båda.

– Jag är mån om att samtalen mellan staden och företrädarna för verksamheten fortsätter, och hoppas att man snart kommer fram till en lösning, säger Dennis Wedin (M).

ANNONS