Drog personer ur bilen – körde därifrån

Genrebild. Polisen har inga spår efter gärningsmännen som tvingade till sig en bil i Herserud på tisdagskvällen.
Genrebild. Polisen har inga spår efter gärningsmännen som tvingade till sig en bil i Herserud på tisdagskvällen.
Polisen har inga spår efter rånarna som tvingade till sig en bil i Herserud vapenhot. "Erfarenheten talar för att den kan dyka upp i fler brottsliga sammanhang", säger Kjell Lundgren vid Stockholmspolisen.

Vid 21-tiden på tisdagskvällen ska två gärningsmän ha tvingat till sig en Audi av nyare modell på Stjärnvägen i Herserud. Två personer hade precis satt sig i bilen när dörrarna rycktes upp av två gärningsmän som hotade dem med ett pistolliknande föremål, enligt polisen.

– Gärningsmännen tar tag i dem och drar dem ur bilen. De hoppar sedan in och åker därifrån, säger Kjell Lindgren, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Pistolliknande föremål – vet ni vad det rörde sig om för vapen?

– De säger själva att de har blivit hotade med någon form av vapen. Om det är en pistol eller en revolver låter vi vara osagt.

Ett av brottsoffren ska ha fått ett slag i ansiktet. Ingen av dem har dock behövt uppsöka sjukhus, enligt polisen.

Polisen hade på onsdagen inga spår efter gärningsmännen, som ska ha varit maskerade och mörkt klädda. Bilen, som är av en motorstark modell, ska inte ha haft någon spårsändare på sig.

– Vi hoppas att det är någon som hittar den här gula audin. Erfarenheten talar för att den kan dyka upp i fler brottsliga sammanhang. Vi ser att de här finare bilarna dyker upp vid till exempel smash and grab-tillfällen och andra typer av rån.

Har brottsoffren kunnat lämna några uppgifter om vad det här kan handla om?

– Nej, vi tror att det här tyvärr är något som hänt oftare på senare tid, att man är ute efter ett fordon som är nytt, snabbt och av en lite finare modell. Det här är ett sätt, att man tvingar personer ur en bil som är på väg att åka eller precis har stannat.

Hur går polisen vidare med det här?

– Det primära är ju nu att försöka hitta bilen och göra någon form av spårsäkring. Fordonet efterlyses omedelbart så vi hoppas att någon gör iakttagelser så att vi får fatt i det.

LÄS FLER NYHETER FRÅN LIDINGÖ:

Löpcoachens tips inför Lidingöloppet 2017

Häng med en av Lidingös parkeringsvakter

Miljonsatsning: Så mycket får din vårdcentral