Min lokala hjälte

Inget fängelse för dömda i knivmål

Två män som var inblandade i den grova misshandeln av en man i Brandbergen ­tidigare i år har nu dömts till skyddstillsyn respektive böter. En tredje gärningsman är fort­farande efterlyst.

Det var på kvällen den 8 april på Skorpionens gata i Brandbergen som tre män i 20-årsåldern gick till attack mot en man i 25-årsåldern.

När de möttes frågade männen först vem den äldre mannen var. När han berättade det blev han slagen till marken och överöst med sparkar och slag. Därefter plockade en av männen upp en kniv och började hugga mannen i benet. En kvinna som var i sällskap med mannen blev rånad på sin mobil­telefon.

Två av de män som hjälpte till att planera och utföra misshandeln har nu dömts. Den ena mannen var åtalad för medhjälp till grov misshandel, men brottsrubriceringen har mildrats eftersom det inte gick att styrka att han visste att misshandeln skulle bli så grov.

Den andra mannen var åtalad för synnerligen grov misshandel – men det gick inte att bevisa att han var med och utförde misshandeln. Han har i stället dömts för medhjälp till misshandel.

Påföljden för männen blir villkorlig dom och böter respektive skyddstillsyn. De ska också betala 14 700 kronor var i skadestånd till den misshandlade mannen.

Den tredje misstänkte mannen är fortfarande på fri fot. Han har varit internationellt efterlyst, men nu har polisen fått upp spåren efter honom.

– Vi tror att vi kommer att få in honom nu i veckan, säger Emir Gazibegovic, gruppchef för Södertörnspolisens rån­grupp.

Prisad cykelkarta nu på nätet

HANINGE Haninge kommun har lanserat en ny webbtjänst som guidar cyklister runt i Haninge kommun. På cykelkartan kan man märka ut flera punkter som man vill besöka och sedan räknar kartan ut den bästa cykelvägen.

Cykelpumpstationer, badplatser och cykelparkeringar finns utmärkta på kartan.

Pappersversionen av kartan fick tidigare i år utmärkelsen Årets karta av Kartografiska sällskapet.

Vi tror att vi kommer att få in honom nu i veckan

Envisa tjuvar körde ner byggmaskiner i marken

HANINGE När tjuvar, som troligtvis var på väg att stjäla diesel, åkte mot en arbetsplats missade de vägen och körde i stället fram på ett vatten­mättat fält. Detta gjorde att fordonet sjönk.

Då stal tjuvarna en av byggmaskinerna som fanns på plats och försökte dra loss fordonet. Det var bara det att även detta fordon sjönk ner i den lösa marken.

Men tjuvarna gav inte upp de försökte igen. Innan tjuvarna lämnade platsen var flera maskiner nerkörda i marken.

Polisen uppger på sin Facebooksida att det finns uppslag att gå på för att hitta gärningsmännen.