ANNONS

Ännu inget åtal för flickmordet i Hökarängen

Hökarängen, mord på afghansk ung kvinna i maj 2016
Här hittades flickan mördad och halvt begraven.
Idag går åtalstiden ut mot 40-åringen som misstänks ha mördat sin 16-åriga fru. Men åklagaren behöver mer tid och kommer begära att mannen omhäktas.
– Exakt när ett eventuellt åtal blir aktuellt kan jag inte säga men någon gång i november borde det rimligen bli, säger åklagaren Tomas Malmenby.
ANNONS

Idag går åtalstiden ut mot den 40-årige man som sitter häktad misstänkt för att ha mördat sin 16-åriga fru.

Flickan hittades halvt nedgrävd i en skog i Hökarängen, och mannen – som är medborgare i Afghanistan – greps i Iran i maj och har suttit häktad i Sverige sedan 26 juni.

– Men det blir inget åtal idag. Vi är inte klara med utredningen så vi kommer hålla en omhäktningsförhandling under morgondagen, säger Tomas Malmenby, åklagare och förundersökningsledare i fallet.

Utredningen är i sitt slutskede

Mannen har omhäktats flera gånger tidigare utan problem och Malmenby är övertygad om att det går igenom även den här gången.

Utredningen är i sitt slutskede med bara några förhör kvar, men innan åtal kan väckas måste det omfattande materialet på 1500-2000 sidor först sammanställas och gås igenom av försvaret.

ANNONS

– Exakt när ett eventuellt åtal blir aktuellt kan jag inte säga men någon gång i november borde det rimligen bli, säger Malmenby.

ANNONS