Inget hopp i sikte för trasig rulltrappa

Enligt skylten ska trappan åtgärdas före årets slut. Men så blir det troligen inte. Hela trappan måste bytas ut.
Enligt skylten ska trappan åtgärdas före årets slut. Men så blir det troligen inte. Hela trappan måste bytas ut.
I snart ett år har rulltrappan vid Fridhemsplans tunnelbana stått stilla.

Enligt SL:s informationsskylt ska den bytas ut under 2012 – något bolaget nu backar från.

För den som vill ta rulltrappan ner mot Fridhemsplan från utgången vid Daglivs är det promenera eller hiss som gäller. I snart ett år har den 30 år gamla rulltrappan stått still – och åtgärder dröjer.

– Det är en väldigt speciell rulltrappa, den måste vi specialbeställa delar till, säger Jesper Pettersson, pressekreterare vid SL.

På den orange informationsskylten bredvid rulltrappan står det att rulltrappan är avstängd av säkerhetsskäl och kommer att bytas ut under 2012.

Hela maskineriet i rulltrappan har gått sönder och det räcker inte med att byta ut vissa delar. Men på grund av försenade leveranser och omfattande arbete kommer den nya rulltrappan att dröja.

– Vissa av rulltrapporna är väldigt, väldigt gamla. Vi kan inte bara köpa färdiga delar. Den måste bytas ut helt och hållet, säger Jesper Pettersson.

– Det kommer nog inte att ske i år, säger han.

I slutet av oktober fick Lokaltidningen Mitt i ett mejl från en pendlare som poängterade att även hissen, som resenärerna hänvisas till, var ur drift.

”SL har hänvisat till hissen bredvid, men nu är även den felanmäld. Kan man hoppas på lagad rulltrappa och hiss i julklapp?”, skriver läsaren.

I slutet av förra veckan var hissen dock i gång igen.

Om det var tomten eller SL som hört önskan och bestämt sig för en tidig jul var vid denna tidnings pressläggning inte klart.