ANNONS

Inget rån i Kallhäll i helgen

polis
Ett missförstånd låg bakom polisutryckningen i Kallhäll under söndagen.
Under söndagseftermiddagen sökte polis efter fyra personer som skulle ha rånat ett närlivs i Kallhäll. Snart visade det sig att ett missförstånd låg bakom larmsamtalet – butiken hade förvisso blivit rånad, men långt tidigare, och höll därför stängt.
ANNONS

När en person på söndagseftermiddagen försökte besöka ett närlivs i på Fabelvägen i Kallhäll visade det sig att butiken var stängd. Personen ringde då upp butiksägaren, som berättade att de höll stängt efter att fyra personer rånat butiken. Efter samtalet ringde personen upp polisen och berättade om rånet, och snart var flera patruller på plats för att söka efter rånarna.

Problemet var bara att rånet hade skett flera dagar tidigare, och redan hade polisanmälts – vilket den som ringde larmsamtalet inte hade förstått. Efter ungefär en halvtimmes förvirring kunde polisen alltså återvända till stationen. ”Sammanfattningsvis: inget rån idag” skrevs i en händelserapport efteråt.

– Det var ett missförstånd mellan inringaren och butiksinnehavaren som ledde till det här, säger Albin Näverberg på Järfällapolisen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Järfälla direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.