ANNONS

Inget åtal mot läkare för mordförsök

läkare
Läkaren och de andra har hela tiden nekat till anklagelserna.
Förundersökningen mot läkaren som misstänktes för mordförsök i Skärholmen har lagts ber. Misstankarna gick inte att bevisa, enligt kammaråklagaren Johan Bäckström.
ANNONS

Läkaren och ytterligare tre personer greps efter ett stort bråk på en vårdcentral i Skärholmen den 6 februari. De kom dit tidigt på morgonen och började gräla och slåss med anställda.

Under tumultet skadades flera personer, och som vapen användes bland annat en mattkniv. Men versionerna om vad som hände  går kraftigt isär och den övriga bevisningen håller inte, konstaterar kammaråklagaren Johan Bäckström. Därför har han beslutat att lägga ner förundersökningen, rapporterar Dagens Nyheter.

Under förundersökningen har en av läkarens bröder uppgett att en konflikt om ett köp av en vårdcentral låg bakom bråket.

Alla fyra häktades, men släpptes senare. De har hela tiden nekat till anklagelserna, som gällde  fyra försök till mordförsök, två fall av grov misshandel, fem fall av misshandel och fem olaga hot.

Läkaren är bland annat plastikkirurg och har fått hård kritik för misslyckades operationer. Flera öpenvårdsapotek han drivit har också tvingats stänga, eftersom Läkemedelsverket ansåg att de utgjorde en risk för patientsäkerheten.

 

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Skärholmen Vårberg Bredäng direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.