Ännu inget åtal efter mordet på Peter – åklagaren får mer tid

Tonårig pojke dödad med yxa invid Landsnoravägen i Sollentuna.
Yxmordet skedde vid Landsnoravägen i Sollentuna.
Senast i dag, fredag, skulle åtal väckas mot den person som misstänks ha mördat 16-åriga Peter Plax. Men nu har åklagaren fått mer tid.

Denna artikel har uppdaterats den 16:e augusti.

Den andra augusti hittas 16-åriga Peter Plax mördad vid Landsnoravägen i Sollentuna. Hans klasskamrat misstänks för mordet och sitter häktad. Senast i dag, fredag, skulle åtal väckas men åklagaren begärde mer tid. Något som Mitt i kunde avslöja under onsdagen.

– Jag lämnade in en begäran om förlängning av häktning så får vi se om de godkänner den. Det blir i alla fall inget åtal på fredag, säger kammaråklagare Rickard Wahlqvist till Mitt i.

Efter Mitt i:s samtal med Rickard Wahlqvist fick åklagaren sin ansökan godkänd. Åtal mot den misstänkte 16-åringen ska göras senast den 11 september.

I samband med häktningen meddelade rätten att det kommer att genomföras en sinnesundersökning, då ska läkare avgöra om det ska göras en rättspsykiatrisk undersökning på den misstänkte 16-åringen.

Detta ska vara gjort innan måndag nästa vecka.

– Den är inte färdig än. Det finns en limit på den till den 19:e augusti. Jag har inte fått del av den ännu, säger Rickard Wahlqvist.

Åklagaren vill fortfarande inte kommentera motivbilden i det misstänkta mordet.