ANNONS

Inget Nordens ljus på Kungsholms strand

Det blir inget tillfälligt bygglov för den populära kultur- och restaurangbåten Nordens ljus vid Kungsholms strand. Det har mark- och miljööverdomstolen nu beslutat.
ANNONS

Lokaltidningen Mitt i har tidigare skrivit om att stadsbyggnadskontoret avslagit en ansökan om ett permanent bygglov för Nordens ljus vid Kungsholms strand. Anledningen var att inga båtar får anläggas på den kajplats där båten nu ligger. Enligt kontoret stör båten dessutom stadsbilden.

Det tillfälliga bygglovet var det sista halmstrået för att båten skulle få ligga kvar på platsen, i stället för att behöva flytta till S:t Eriksbron – ett betydligt sämre ställe enligt de ansvariga för Nordens ljus. Anledningen är dels att platsen också huserar en parkering och en sopstation, dels att det säkerhetsmässig är sämre att ligga under en bro, enligt de ansvariga.

Men nu har alltså domen kommit från mark- och miljödomstolen: Inget tillfälligt bygglov och båten måste alltså flytta.

– Det verkar som vi måste göra det ja och antagligen flytta till S:t Eriksbron, säger Nordens ljus vd Ljufa Elwing som dock flaggar för att man först ska ha ett styrelsemöte innan allt är spikat till 100 procent.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kungsholmen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.