ANNONS

Inget politiskt vid träffen på Lida

LIda friluftsgård. Foto: från Lida.nu
Lida friluftsgård utanför Tullinge.
I söndags hade kritiserade Manas kulturcenter en träff på Lida friluftsgård utanför Tullinge. Inget politiskt var på agendan enligt kommunägda Upplev Botkyrka AB.
ANNONS

Det var enligt Upplev Botkyrka AB:s vd Krister Kalte en träff med grillning och brännboll. Träffen skedde ute i det fria och föreningen hade därför inte behövt boka några lokaler.

– De befinner sig på allmän plats och det råder föreningsfrihet. Och det enda vi känner till är att de ska ha en familjepicknick och spela brännboll. Skulle de däremot ha en demonstration eller manifestation krävs tillstånd enligt lag, sade Krister Kalte i fredags.

Manas kulturcenter har fått kritik för ett möte på Rinkeby Folkets husdär grundaren av fascistiska gruppen Grå vargarna och högerextrema partiet MHP hyllades. Att Manas Kulturcenter arrangerade ett möte till minne av Alparslan Türkes i Rinkeby kommenterade föreningen så här:

”Vi kommer hålla event för både turkiska samt svenska historiska figurer och ledare som haft en betydande roll. Den 14 maj kommer vi inte att ha någon hyllning, utan det är en vanlig aktivitetsdag för medlemmar.