Inget samband mellan bränder

Bilar brann på tre håll i Huddinge i förra veckan.

Polisen har få uppslag om vad som orsakat bränderna och det finns heller ingen misstänkt.

Huddinge brukar vara ganska förskonat mot bilbränder, enligt Kalle Forsberg, lokalpolis i Huddinge. Men förra veckan brann det bilar på tre ställen. I tisdags brann två bilar på Myrstuguvägen i Vårby, i onsdags tre bilar på Sjötorpsvägen i Skogås och i fredags en bil på Diagnosvägen i Flemingsberg.

Men polisen tror inte att det finns något samband mellan de tre bränderna.

– De är på så skilda ställen i kommunen att det snarare verkar var slumpmässiga bränder, säger Kalle Forsberg.

I Alby var det oroligt i förra veckan med bränder och stenkastning mot polis. Men att bränderna i Huddinge skulle vara en reaktion på det tror inte polisen.

– Om det finns en social oro så brukar det märkas tydligt med ungdomar som är ute och springer och räddningstjänst som angrips. Så har det inte varit i de här områdena, säger Kalle Forsberg.

Polisen har inte heller haft några särskilt riktade insatser mot de här områdena som skulle väcka ilska mot polisens närvaro.

– Det är inget som vi kan härleda till i varje fall. Men vi håller koll på utvecklingen och jagar inte upp oss just nu.

Polisen har inte mycket uppgifter att gå på i något av de tre fallen.

– Branden i Vårby är uppenbart anlagd, men i de två andra fallen är det oklart. Det finns inte mycket vittnesuppgifter att gå på, säger Kalle Forsberg.

Sammanlagt har det varit fem bilbränder i Huddinge hittills i år. De två tidigare inträffade natten till nyårsdagen i Kungens kurva och en andra den 6 januari Vårby.