ANNONS

Inga trafikstopp efter olyckor

Den senaste tiden har flera brandmän omkommit när de arbetat på vägarna.

Nu ändrar räddningstjänsten i Södermanland rutinerna och stänger av trafiken helt efter en olycka, rapporterar Sveriges Radio.

Men i Stockholm anses ett totalstopp vara för dyrt.
ANNONS

I februari omkom en brandman vid Attunda brandförsvar efter att han blivit påkörd när han arbetade vid en olycksplats. Händelsen fick stor uppmärksamhet, bland annat på grund av en manifestation där kåren hedrade sin förolyckade kollega.

På kort tid har ytterligare två brandmän omkommit på vägarna.

Nu har räddningstjänsten i Södermanlands län ändrat rutinerna. Hädanefter kommer de att stänga av hela den väg som de arbetar på, rapporterar P4 Stockholm.

– Det var ett enkelt beslut att ta, jag som är räddningschef är ansvarig för arbetsmiljön för mina medarbetare. Men sen kan vi ju öppna för trafik att passera efter en liten stund, och särskilt om vi får assistans av polisen som klarar av trafikdirigeringen, säger Camilla Dahlén, räddningschef i Sörmland till Sveriges Radio.

Någon sådan ändring är dock inte aktuell i Stockholm.

– Om vi till exempel väljer att totalavstänga Essingeleden i tre, fyra timmar på grund av en trafikolycka får det enormt stora konsekvenser för hela Stockholm, för hela samhället, säger Veronica Sandström, kommunikationschef på Storstockholms brandförsvar, till SR.

– Det kostar hundratals miljoner sett till hela samhället. Förutsättningar skiljer sig för att vi har en sådan komplex trafikmiljö. Vi måste fatta beslut på hur det ser ut, men måste vi stänga av då gör vi det, fortsätter hon.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Östermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.