ANNONS

Inget utegym i Sjöstan

Det blir inget utegym i Anders Franzéns park.
Det blir inget utegym i Anders Franzéns park.
En medborgare vill att staden skulle bygga ett utegym i Anders Franzéns park i Hammarby sjöstad. Men det blir nobben - grönytorna i parken behövs.
ANNONS

Utegymmen poppar upp ett efter ett i Stockholm. En medborgare som gillar de offentliga träningsplatserna ville se ett gym i Anders Franzéns park i Hammarby sjöstads utkant. Hen skickade därför in ett medborgarförslag till stadsdelsförvaltningen. Avsändaren av förslaget menar att området saknar ett gym samt att parken skulle upplevas som tryggare med ett sådant.

Nu har stadsdelsförvaltningen svarat på förslaget och det blir tummen ner. Även om man är positiv till fler aktiviteter i den populära parken behövs grönytan på den föreslagna platsen.

”Förvaltningen anser att platsen inte är lämplig att ta i anspråk för ett utomhusgym. Grönytan behövs som vistelseyta i den i övrigt hårdgjorda delen av parken. Ett utomhusgym på platsen skulle medverka till att och denna del av parken förstärks ytterligare som hårdgjord.”, skriver man i tjänsteutlåtandet.