Min lokala hjälte

Inhyrd konsult räddar utsatt enhet

En inhyrd konsult och en deltidsanställd gör att arbetet på överförmyndarenheten fungerar, trots personalavhopp, säger kommundirektören i Värmdö till Mitt i.
En inhyrd konsult och en deltidsanställd gör att arbetet på överförmyndarenheten fungerar, trots personalavhopp, säger kommundirektören i Värmdö till Mitt i.
En liten enhet som är sårbar när personal slutar

Men en inhyrd konsult och en deltidsanställd gör att arbetet på enheten ändå fungerar som det ska.

Det är kommundirektör Stellan Folkessons kommentar till personalavhoppen på överförmyndarenheten som Mitt i skrev om i går.

– Vi har haft den här situationen i flera år. Folk slutar, säger Stellan Folkesson, kommundirektör i Värmdö kommun.

De anställda på överförmyndarenheten har alla sagt upp sig, totalt tre anställda. Det är andra gången inom några år det sker. Politikerna har bett kommundirektör i Värmdö att utreda varför det är så, och om det behövs åtgärder för att få anställda att stanna.

Kommundirektör Stellan Folkesson säger att överförmyndarenheten är en liten enhet, vilket gör enheten sårbar när anställda slutar.

– Det pågår hela tiden en omsättning av folk. Det låter lite dramatiskt att alla slutar, men det är så det är när det handlar om en liten enhet och som är sårbar. Det är många asylsökande för närvarade och vi har i likhet med andra kommuner svårt att rekrytera den här formen av personal.

– Vi har det redan under kontroll, och vårt jobb på enheten fungerar just nu. Just nu har vi en konsult inne och en halvtidsanställd.

Han säger att detta gör att enheten kan sköta sitt arbete som den ska:

– Det dagliga arbetet fungerar.

När i tiden ny personal har rekryterats kan Stellan Folkesson inte ge besked om.

– Vi räknar med att kunna rekrytera nya handläggare, det finns ingen oro i det.

Stellan Folkesson säger att han nu avvaktar mötet med politikerna för att höra deras syn.

Läs även här.