De spelar U18-EM i inlinehockey i Italien – trots dålig träning

Flera spelare från Sollentuna inlinehockey åker till EM i Italien för att spela med U18-landslaget
Sollentunakillarna Marcus Wallin, Simon Gerdin, Eric Cronström, David Edström, Rasmus Björkqvist och Leo Alstermark från Järfälla.
Flera unga Stockholmare åker till Italien för att spela U18-EM inlinehockey, hela tre killar från Sollentuna. Men träningsmöjligheterna i Stockholm är dåliga.

Den 1 augusti börjar EM i inlinehockey i Asiago i Italien. I den svenska U18-truppen finner vi de tre killarna från Sollentuna Eric Cronström, Ludvig Wård och Simon Gerdin.

– Två av dem var med förra året i U16-landslaget och kom fyra i EM. Det gick bra för dem, men det var lite surt att förlora mot Storbritannien, säger Mari Holopainen, lagledare för Sveriges U18-inlinehockeylag.

Leo Alstermark, Simon Gerdin, Eric Cronström, Ludvig Wård spelar Inlinehockey i EM i Italien 2019.

Leo Alstermark, Simon Gerdin, Eric Cronström, Ludvig Wård spelar U18-EM i Italien 2019. Foto: Mari Holopainen

Även Stockholmarna Leo Alstermark från Järfälla, Markus Wallin från Norra Djurgårdsstaden samt Oskar Jungarve och Fabian Wassberg från Huddinge ingår i spelarstaben, och landslagsledaren Mari Holopainen spår goda chanser för juniorerna i Italien. De kommer att hålla Sydeuropéernas snabbare spel stången.

– Vi har ett starkt lag med killar som spelat i flera år. Det kommer gå bra för killarna, de är alla vassa på inlines och hockeymässigt, vilket visar sig på planen. De har också stor förståelse för spelet och mycket av tålamodet som krävs.

Eric Cronström från Sollentuna. Flera spelare från Sollentuna inlinehockey åker till EM i Italien för att spela med U18-landslaget

Eric Cronström från Sollentuna i svenska landslagströjan. Foto: Mari Holopainen

Simon Gerdin från Sollentuna. Flera spelare från Sollentuna och Stockholms inlinehockey åker till EM i Italien för att spela med U18-landslaget

Simon Gerdin från Sollentuna i svenska landslagströjan. Foto: Mari Holopainen

Dåliga träningsmöjligheter i Sollentuna

Till vardags spelar de tre killarna från Sollentuna vanlig hockey. Sedan drar de på sig inlinesen mot vårkanten och spelar SM.

Men träningssäsongen är kort, och det enda träningsgolvet för inlinehockey finns i Visättra i Huddinge. Och för killarna i Sollentuna är det är svårt att träna, menar Mari Holopainen.

Hon tycker att Sollentuna kommun borde kunna investera i ett inlinehockeygolv i B-hallen under sommarperioden.

– I stället står hallen och gapar tom. Förra året hade man ett stort överskott och det kan jag tycka sticker lite i ögonen, säger hon.