ANNONS

Innergårdar rustas upp för 2,5 miljoner

Tre innergårdar vid Fornbyvägen ska bland annat få ny lekutrustning.
Tre innergårdar vid Fornbyvägen ska bland annat få ny lekutrustning.
Boverket pytsar ut drygt 145 miljoner kronor till olika kommuner i länet för att förbättra och göra utemiljöer tryggare i utsatta områden.
I Spånga får två olika projekt dela på tre miljoner. Bland annat ska en grusplan göras om till mötesplats och tre innergårdar rustas upp.
ANNONS

Allt från större fastighetsbolag till ideella föreningar har sökt pengar av Boverket, för att till exempel rusta upp eller bygga nya lekplatser, grönytor och ytor för spontanidrott.

I Spånga har två olika projekt fått bidrag.

AB Hjulstahem får 500 000 kronor för att göra om ytan vid Edingekroken som under tre års tid varit en uppställningsplats för byggbodar. Platsen ligger högt och omringas av sex flerfamiljshus.

Tidigare har här legat en grusplan, men nu vill fastighetsbolaget skapa en gemensam yta för de som bor i närheten. Man tänker sig till exempel att här skulle kunna byggas en liten scen, men man vill även ordna plats för att leka, grilla och umgås. Buskar ska planteras och belysning sättas upp.

Innergårdar rustas upp

Boverket ger även närmare 2,5 miljoner till Spånga förvaltning AB för deras planer på att ordna lek-och mötesplatser på Fornbyvägen.

Här vill man gestalt om tre innergårdar, som ligger ovanpå garage, till att bli mysigare och trevligare att umgås på. Bland annat vill man ta hit ny lekutrustning, utemöbler och nya växter. Man ska även förbättra gångvägarna så att det blir lättare för äldre och funktionhindrade personer att ta sig fram.

Kraven för att få ekonomisk stöd från Boverket har bland annat varit att projektet ska bidra till att göra utemiljön tryggare och uppmuntra till att folk rör sig, och umgås, på platsen. Stödet står för högst 50 procent av kostaden för åtgärden.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.