”Innerst inne gillar alla rosa”

”Varför ska man följa dieter som gör en pressad? Ät något som gör dig glad i stället”, säger Paulina Starborn.
”Varför ska man följa dieter som gör en pressad? Ät något som gör dig glad i stället”, säger Paulina Starborn.
Åkersbergabon Paulina Starborn har bytt staden mot djungeln i nya programmet Djungelns Drottning.

Med hjälp av sin egen ”barbiediet” höll hon humöret uppe.

För två veckor sedan hade tv-programmet Djungelns Drottning premiär på Kanal 5. En av deltagarna är Åkersbergatjejen Paulina Starborn, som numera bor i Stockholm.

Programmet går ut på att en grupp unga storstadstjejer landsätts mitt i djungeln och ska ta sig tillbaka till storstaden.

Vad var största omställningen när du bytte storstaden mot djungeln?

– Man hade inget annat val än att acceptera rädslan av att vad som helst kunde hända i djungeln. Men är man en djungel-barbie klarar man vad som helst med hjälp av snygga kläder, rosa gummistövlar, geléhallon och smink!

24-åriga Paulina har även lanserat sin egen diet, ”barbiedieten”, något som hon också försökte hålla sig till i djungeln.

Den går ut på att bara äta rosa mat och resultatet är, enligt Paulina själv, att man blir glad. Kosten kan innehålla bland annat geléhallon, lax, rädisor och vitamindryck.

På din blogg skriver du att ”Man blir glad och pigg, man mår bra helt enkelt. Det är ju logiskt eftersom det är rosa mat!”. Förklara.

– Jag tror att alla gillar rosa innerst inne. Det är världens finaste färg. Tänk dig en skogshuggare eller byggnadsarbetare till exempel, om de skulle ta upp en påse geléhallon på lunchen så skulle de bli glada.

Vad har du att säga till alla de som tror att du bara bygger upp en image för att lansera programmet?

– De får tro vad de vill, men mina kompisar har kallat mig ”barbie” länge och om du kollar på gamla bilder från när jag var barn så har jag nästan alltid rosa kläder.

Du är uppväxt i Åkersberga, vad är det bästa med kommunen?

– Det är en väldigt fin kommun, speciellt på sommaren. Det finns många fina badplatser där man kan njuta av solen, som Brevik.

Paulina Starborn framhäver att hon är emot alla skönhetsideal och att det är dumt med alla dieter som gör att unga tjejer känner sig pressade att vara smala. Hon tycker att det är bättre att man äter något som gör en glad.

Paulina gör även musik och i morgon släpps videon till hennes första singel ”Never gonna let me go”.