ANNONS

M ”Inrätta ett temporärt polishus i Rinkeby”

2018 kommer polishus till Rinkeby. M vill ha ett temporärt i väntan på
2018 kommer polishus till Rinkeby. M vill ha ett temporärt i väntan på
Moderaterna i Stockholm stad vill se fler åtgärder för att motverka våldet i Järva. De föreslå ett temporärt polishus och utökad kameraövervakning.
ANNONS

Efter senaste tidens dödsskjutningar föreslår partiet bland annat att det omgående inrättas ett temporärt polishus, i väntan på det som planerats i flera år, men som tidigast kan komma på plats våren 2018.

Moderaterna vill också tillåta kameraövervakning på fler platser i Rinkeby. Det rapporterar Dagens nyheter.

– När det handlar om kameraövervakning på utsatta platser tycker vi inte att det bör motarbetas av statliga myndigheter. Då måste vi se över lagstiftningen. Vi tycker att tryggheten för de boende är överordnad integrationsaspekten, säger oppositionsborgarrådet Anna König Jerlmyr (M) till tidningen.

Datainspektionen har överklagat kammarrättens beslut att tillåta kamerabevakning i Rinkeby.

Finansborgarrådet Karin Wanngård (S) svarar på kritiken och säger att det är frågor som partierna i stort sett är överens om men att det nästan enbart är statliga frågor, som staden inte fattar beslut om.

Mitt i har tidigare i veckan berättat om de satsningar på extra resurser som majoriteten planerar i Järva. Bland annat ska nio miljoner kronor förstärka sociala insatsgruppen.

ANNONS