Insamlingen tog sig över mållinjen

Andreas Morling är en av initiavtagarna bakom galan och Mikael Milestav var konferencier.
Andreas Morling är en av initiavtagarna bakom galan och Mikael Milestav var konferencier.
Gänget bakom Gör det bara slog sina egna förväntningar både vad gäller insamlade pengar och besökare. Nu blickar de framåt och planerar för ett andra år.

I torsdags avslutades insamlingen Gör det bara, för att få ihop 100 000 kronor till Barncancerfonden. Andreas Morling, en av initiativtagarna, är nöjd med projektet och galan på Messingen som avslutade insamlingen.

– Det har gått jättebra. Vi nådde vårt mål och klev faktiskt över det, säger Andreas Morling.

Totalt fick de ihop 109 350 kronor. Till själva galan kom det runt 150 Väsbybor besökare.

– Det var över förväntan. Vi arrangörer är så glada över det här och vilken kväll det blev. Det var magiskt, säger Morling.

 

Så frågan är om framgångarna har gett blodad tand.

– Vi har inte hunnit prata ihop oss. Först ska vi utvärdera årets insamling, sen ska vi ta ett beslut om det blir ett år två.

Men han tillägger att det är väldigt troligt att det blir en insamling även nästa år. Om de därefter är sugna på ett tredje år får framtiden utvisa.

– Det är jättekul att det här har hänt och på sätt och vis att det är över. Då kan vi plocka med oss lärdomarna från den här gången och tänka framåt.

Innan vi avslutar intervjun vill Andreas Morling rikta ett stort tack till alla besökare, volontärer och andra som gjorde kvällen möjlig.

– Det var grymt. Från botten av våra hjärtan vill vi tacka alla.