”Cyklister, ni borde skämmas!”

”Det har gått troll i cykeleländet. Det finns ingen vett och reson i hur dessa cykelmarodörer far fram”, tycker insändarskribenten Pontus Platin från Norra Djurgårdsstaden.

Jag och många med mig är så infernaliskt trötta på cyklisterna.  Jag bor i underbara Norra Djurgårdsstaden och här på Bobergsgatan har det byggts cykelbanor som tar lika mycket plats som biltrafiken.

Sedan vi flyttade hit den 13 maj har jag inte hört ett enda litet artigt PLING!

Dessa fruktansvärda, i tajta färgglada spandexklädda, idioter flyger fram fullkomligt hänsynslöst. Jag blev själv påkörd så illa att jag fick sy vänstra knät. Jag korsade lugnt och fint Bobergsgatan på ett övergångsställe och blev påkörd av en sådan där Tour de France-aspirant i full fart.

Det var illa nog att knät gick sönder och mina favvojeans men  … Fanskapet­ stannade inte utan tog sin röda­ racercykel och SMET!

Helldén vill förvandla stan

Sedan vi flyttade hit den 13 maj har jag inte hört ett enda litet artigt PLING!

Min stora fråga är: Varför ska vi icke cyklande männi­skor lägga enorma skattepengar på dessa evinnerliga cykelbanor?

Jag läste i Mitt i där trafikborgarrådet, MP:s Daniel­ Helldén, går i bräschen för att hela Stockholm utan vidare­ tvekan skall och bör förvandlas till en enda stor underbar cykelbana.

Han menar på att alla farliga cykelhinder skall bort!

Vart ska vi ta vägen, levitera?

Är det månne vi vanliga fotgängare? Vart ska vi ta vägen, levitera? Ska vi gångtrafikanter nödgas klä oss som hockeymålvakter?

Ingen man, förutom möjligtvis skådespelaren Chris Helmsworth, kan rimligtvis­ passera iförd kläder som är så tajta

Det har gått troll i cykeleländet. Det finns ingen vett och reson i hur dessa cykelmarodörer far fram. Och visst, visst ska de få medverka i trafiken men … Det måste finnas gränser för hur de får bete sig, annars kommer jag själv bokstavligen sätta käppar i hjulet på dem.

Imaginär Vätternrunda

Sedan kan jag undra lite­ stillsamt hur i helvete en man (det gäller även kvinnor­ i genomskinliga tajts och string) i trettio–fyrtioårsåldern frivilligt med hedern i behåll kan åka runt på någon imaginär Vättern­runda, iförd dessa ytterst pinsamma kläder?

Ingen man, förutom möjligtvis skådespelaren Chris Helmsworth, kan rimligtvis­ passera iförd kläder som är så tajta att man kan se om han är omskuren. Det är inte­ bara fult utan sorgligt patetiskt och pinsamt.

Ni borde fan ta mig skämmas­.