Insändare: ”Det behövs mer uteliv i Danderyd”

Mycket stänger tidigt.
Mycket stänger tidigt.

Angående artikeln ”Entusiasterna som visar film”:

Det är ju rätt skralt med uteliv i Danderyd överhuvudtaget. Det har jag märkt ganska tydligt sedan jag för ett par år återflyttade till Danderyd efter 25 år i exil i en av Stockholms sunkigare förorter. När till och med något så nödvändigt som en korvmoj inte har öppet längre än till klockan 20 eller max 22 så känns det rätt trist.

Men film är kul och jag har funderat på att kolla in Danderyds Filmstudio lite närmare, men har inte kommit till skott än. En gång för ganska länge sedan så var jag ganska flitig Danderydsbiobesökare, dels genom filmstudion som då huserade i Kyrkskolans matsal (med Peter Olving som ordförande, om jag inte minns fel), och förstås Norrängsgårdens bio (någon som minns den?)

Som artikeln nämner, så kanske det ligger något i att det inte känns så kul att gå tillbaka till skolan några timmar efter att skoldagen är slut, inte ens för att kolla på film. Men då tänker jag att man kanske man får försöka hitta på något som kan göra det hela mer lockande för den lite yngre publiken.

Lars W

Sugen på en replik? Vill du skriva en insändare om något annat ämne? Klicka här!