Insändare: ”Lägg ner banker utan pengar”

Lägg ner banker som inte hanterar kontanter, tycker skribenten.
Lägg ner banker som inte hanterar kontanter, tycker skribenten.

Vad är en bank i dag? På min tid var det där man förmedlade pengar samt förvarade och hämtade ut pengar. Man kunde växla små mynt till sedlar. Att växla till utländsk valuta gick också.

Sedan den 17 januari kan man inte göra detta sedan Handelsbanken, som sista bank av fem i Mörby, upphörde med tjänsterna. Jag vet att vi går mot ett kontantfritt samhälle. Bra eller dåligt? Vet ej. Men att efter klockan 20.00 hämta ut kontanter via bankomaten går ej. Då är man hänvisad till Hemköps automat som fungerar ibland, plus att man inte kan få saldo. Så alla som bor kring Mörby centrum är beroende av Mörby centrums öppettider. Att Ica och Hemköp erbjuder kontanthantering fram till klockan 22 om du är kontomedlem är ju bra för det finns väl en hel del kontanter i hushållen kring Mörby centrum.

Ett tips om du har pengar: Sätt in dem konto i någon livsmedelsbutik. Det är mycket lättare att komma åt dessa pengar. Vad kostar alla dessa bankkontor utan service till bankkunderna? De miljarder bankerna går i vinst varje år skulle bli fler. Lägg ner alla bankkontor utan penninghantering och satsa på internetbanker i stället.

55 plus Bajen Forever

Svara på den här insändaren eller tyck till om något annat.