ANNONS

Insändare: ”Satsa mer på ungdomsidrott!”

idrott
Fem nya konstgräsplaner är en del i oppositionens skuggbudget.
ANNONS

Enligt kommunens årsredovisning betalade Solna stad 44,9 miljoner i underskott för Friends Arena – och det gäller bara verksamhetsåret 2015. Vi har betalat flera miljoner i underskott också tidigare år.

Det är uppenbart att delägandet i arenan inte var någon bra affär för Solna stad.

I takt med att Solnas befolkning växer skulle Solnas politiker behöva investera i att bygga fler anläggningar för ungdomsidrotten.

Vi vill säkerställa ett samhälle som hänger ihop, där grupper inte ställs mot varandra och där bakgrund inte ska avgöra om du har råd att delta och utvecklas i samhället. Vi politiker måste ta ansvar och göra viktiga investeringar i idrotten, dock inte i nationalarenor för fotboll, där vi tror kommersiella intressen bättre klarar den utmaningen.

Vi Socialdemokrater i Solna vill vara med och utveckla idrottsrörelsen som en framgångsrik folkrörelse.

Vi lägger i vår skuggbudget pengar till flera viktiga idrottsinvesteringar. Dessa kan finansieras med en summa som är mindre än den som vi årligen slösar bort i arenans förlusttäckning! En ny ”Solnahall” kostar 25 miljoner, en inomhusfotbollshall 5 miljoner och fem stycken nya konstgräsplaner totalt 9 miljoner – totalt blir det 39 miljoner kronor. Det är mindre än de 45 miljoner som Solna betalade för arenans förluster bara i år!

Vi vill med detta illustrera hur Solnas Moderater prioriterar Solnas skattepengar. Verkligheten står i rak motsats till Moderaterna löfte om att arenan inte skulle kosta solnaborna en skattekrona.

Ett annat Solna är möjligt. Ett Solna där vi investerar i idrott och inte slösar skattepengar på högt riskspelande i jättearenor.

Socialdemokraterna i Solna har ett tydligt budskap: Ja till arenan, men nej till kommunalt ägande av den.

ANNONS

Låt privata aktörer som kan äga och driva arenor göra det, så satsar vi kommunpolitiker på det vi kan bäst – att utveckla ungdomsidrotten.

Arne Öberg (S)

Sara Kukka-Salam (S)

oppositionsråd i Solna

Håller du inte med? Skriv en replik här!

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Solna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.