ANNONS

Insändare: Jag stoppades från att köpa bubbel

Ska man få köpa champagne efter klockan 15 en lördag?
Ska man få köpa champagne efter klockan 15 en lördag?
Insändaren är frustrerad över att Systembolaget stänger klockan 15. "Kan det var så att regeringen på allvar anser att det går att minska alkoholintaget hos svenska folket genom kortare öppettider?"
ANNONS

Jag skulle köpa en flaska bubbel till en vän som råkade fylla år under valborgshelgen.

Men när jag skulle gå in i butiken klockan 15.10 blev jag hindrad av en vakt som pekade och förklarade att jag inte fick gå in ”för det hade regeringen bestämt”. Kan det var så att regeringen på allvar anser att det går att minska alkoholintaget hos svenska folket genom kortare öppettider?

Är inte detta i dag en föråldrad insikt? Sannolikt är det i stället så att en missbrukare skulle hålla koll på öppettiderna och handla en lördag även om butiken bara hade öppet ett par timmar.

Sällanköparen förväntar sig däremot att det går att handla en flaska vin som vilken matvara som helst. Och på tider som de övriga butikerna i centrum tillämpar.

Nu fick jag stå där med lång näsa, utan bubbel till min vän. Men visst vore det fint om Systembutikerna skyltade med vilka partier som agerar förmyndare och offrar tid och intresse på att bestämma när konsumenterna ska gå och handla. Det blev ingen flaska bubbel den här helgen och det blir heller ingen röst under nästa val!

Thorsten Fridlizius Ellagård