ANNONS

Insändare: ”Vem vill egentligen ha Väsby Entré?”

Insändaren anser att planeringen för stationsområdet vid Väsby Entré har flera brister.
ANNONS

Varför har det inte presenterats vad Väsbyborna tycker om stationsområdet vid Väsby Entré?

Det skulle vara intressant att veta vad olika partier tycker i frågan. Mejlade projektchefen Ann-Sophie Arbegard i februari 2014 men hon svarade inte på mina frågor.

Jag har sett utställningen på biblioteket och filmen på Youtube. Första intrycket är att det är helt verklighetsfrämmande. Stationen är inte för svenskt klimat med snö och is på vintern, det kanske fungerar hjälpligt två månader på sommaren.

Men det saknar även säkerhetstänkande angående dödsolyckor vid perrongen. Jag tror att det inom en snar framtid kommer krav från lokförare och resenärer att det ska finnas väggar med dörrar på perrongerna mellan tåg och perrong för att folk inte ska hamna på spåren genom att bli knuffade eller väljer att ta livet av sig.

Vidare blir det inget skydd för passagerare mot väder som snö, underkylt regn och blåst. För personal som ska hålla perrongerna rena från snö och skräp blir det svårigheter med de sneda väggarna som håller perrongens tak uppe.

De kommuninvånare som jag pratat med skrattar åt förslaget och undrar vad politikerna håller på med.

Det som bör komma i framtiden är att man gräver ner spåren i rörsektioner och lägger hela stationsbiten under jord med väl avskilda väggar mellan spår och trafikanter. Det ska finnas geotekniska dokument från bygget av Ladbron och Messingen på hur långt det är ner till berggrunden, jag tror att man kan undvika att behöva spränga ner något i berget.

Går det att bygga för tåg under vattnet går det att bygga även i lera. Det enda jag hört är att det är dyrt att gräva ner järnvägen men det kan inte vara dyrare än nuvarande förslag.

Om man får ner järnvägen så finns det så mycket som går att göra där istället, till exempel bredda Väsbyån och göra den farbar med kanot samt grönområden bredvid.

ANNONS

Runbybo

Fakta

Vill du säga din åsikt?

Skriv om något som gör dig glad, upprörd eller fundersam. Eller varför inte hylla en hjälte? Skriv din insändare på mitti.se/insandare och skicka gärna med bilder vi vill ha många foton! Din text kan publiceras både i tidningen och på hemsidan.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands Väsby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.