ANNONS

Inställda flyg på Bromma när Alfrida drar fram

Bromma flygplats drabbas av stormen.
Bromma flygplats drabbas av stormen.
Inställda tåg, förseningar i tunnelbanan och träd som faller på vägarna. Stormen Alfrida har slagit hårt mot Stockholms län. Även Bromma flygplats drabbas när flygen försenas av blåsten.
ANNONS

Stormen Alfrida drar fram med kraft genom stora delar av Sverige, och Stockholms län är hårt drabbat. Inte minst kollektivtrafiken påverkas. Tågen på Roslagsbanan och Saltsjöbanan är helt inställda under morgonen, på grund av nedfällda träd och en nedriven kontaktledning.  Följ utvecklingen på sl.se.

Flygtrafiken på Bromma flygplats och på Arlanda har fungerat under morgonen trots det hårda vädret. På Bromma har några flyg ställts in, andra försenas under morgonen, bland annat avgångar till Växjö, Helsingfors och Kalmar. 

Från Arlanda rapporteras inga större avvikelser, dock har Swedavia störningar i uppdateringar på sin webbplats, och hänvisar till sin app där information finns.

T-banan påverkas

T-banetrafiken påverkas också. Den gröna linjen gick med enkelspårig i morse, eftersom ett nedfallet träd i närheten av Brommaplan påverkade en kontaktledning.

– Vi hade överlag en del störningar i tunnelbanetrafiken i morse men nu går tågen, säger Christian Hoffmann på trafikförvaltningens presstjänst vid 10-tiden på förmiddagen.

Polisen hade på morgonen inte fått in några rapporter om att stormen skulle ha orsakat några större skador i västerort.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.