ANNONS

Ingen nationaldag i Hagaparken – många evenemang ställs in

Nationdagsfirande.
Det blir inget traditionellt nationaldagsfirande.
Coronavirusets framfart får fortsatt stor påverkan på kultur, nöje och sport. Det har kommit en mängd besked om planerade evenemang i Solna som ställs in. Nu står det klart att det inte blir någon talangturnering i fotboll på Skytteholm.
ANNONS

Ingen talangturnering

På grund av pandemin kan årets upplaga av ungdomsturneringen Lennart Johansson Trophy inte genomföras som planerat. Förra året var Barcelona en av alla storklubbar som deltog.
”Det är självklart både tråkigt och ledsamt för alla spelare, ledare och gäster, men också ett enkelt beslut att fatta med tanke på den situation vi alla befinner oss i nu, oavsett var i världen”, skriver arrangörsklubben AIK på sin hemsida.
Klubben siktar på att turneringen ska kunna genomföras nästa år.

Bergshamra pride ställs in

Den 30 maj skulle årliga evenemanget Bergshamra pride genomföras, men nu meddelar arrangörerna att man ställer in och i stället kommer att genomföra ett digitalt event. Mer information kommer att presenteras inom kort, meddelar arrangörerna.

Hembygdsföreningen ställer in

Solna hembygdsföreningen har beslutat att ställa in all publik verksamhet till och med sommaren. Solna hembygdsmuseum på Charlottenburgs gård är också stängt, skriver föreningen på sin hemsida.

Nationaldagsfirandet slopas

Nationaldagsfirandet i Hagaparken ställs in. Beslutet har fattats av Solna stad och med Kungliga Operan. 

Operan planerar nu i stället för ett annat slags nationaldagsfirande som ska sändas på nätet, meddelar man i ett pressmeddelande.

Det är det senaste i raden av lokala aktiviteter och evenemang som stryks i kalendern.

Föreställning skjuts upp

Vårens stora familjeföreställning på Ulriksdals slottsteater, Mysteriet på Confidencen, flyttas från maj till oktober, meddelade arrangörerna på Facebook på onsdagen. Premiären planeras bli den 10 oktober och därefter väntar ytterligare tre föreställningar i oktober.

Biblioteket stängs

Från och med den 29 mars håller biblioteket i Solna centrum stängt. Det på grund av regeringens beslut om förbud för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar.

Biblioteket brukar normalt ha ett hundratal besökare i timmen, enligt Solna stad.

Biblioteken i Bergshamra och Ulriksdalsskolan håller fortsatt öppet. 

Biografer stängda

Filmstaden stänger sina biografer i landet från och med i morgon, rapporterar SVT Nyheter. Beskedet påverkar bland annat biografen i Westfield Mall of Scandinavia.

All prao nu under vårterminen för elever i årskurs åtta på Tallbackaskolan och Ulriksdalsskolan stoppas till följd av coronakrisen. Det beskedet gav kommunen på måndagen. Råsundaskolan har redan avslutat sin prao, och Bergshamraskolan ska ha prao senare under terminen vilket gör att beslut fattas längre fram. Även i Stockholms stad stoppas all prao.

ANNONS

Solna Konsthall beslutade i fredags att ställa in Vårsalongen.

– Det känns verkligen i hjärtat att ställa in Vårsalongen då vi och många andra i Solna ser fram emot den varje år, säger Patrick Nyberg, ansvarig för konsthallen i ett pressmeddelande.

Äldre får träna hemma

Ett hälsoprojekt som Solna deltar i tillsammans med GIH och Lidingö kommun för äldre över 65 år som träffas och tränar har tvingats lägga om verksamheten. De cirka 400 deltagarna kommer att kunna träna ändå, men får följa träningsprogram hemifrån och hålla kontakt med handledarna via telefon och e-post.

Mall of Scandinavia ställer in event

Westfield Mall of Scandinavia meddelar att man har beslutat att ställa in alla planerade marknadsevent tills vidare. Men gallerian håller ännu öppet som vanligt.

– För närvarande är därmed vår utgångspunkt att fortsatt hålla våra centrum öppna, för att på så sätt kunna erbjuda alla våra besökare mat, apotek och annat som efterfrågas, skriver Amanda Larsson, Communication Manager Nordics för gallerians ägarbolag Unibail-Rodamco-Westfield i ett mejl till Mitt i.

Moskén stängd

Solna Moské håller stängt tills vidare och att ta upphåll med fredagsbön, studiecirklar, koranskola samt vardagsbönen tills läget tillåter.

Inga gruppvisningar på museum

Solna stad har också valt att ställa in alla bokade gruppvisningar för vuxna på Olle Olsson Hagalund-muséet, och alla kultur- och fritidsförvaltningens aktiviteter som riktar sig mot skolor och förskolor, till exempel skolbio och museibesök på bland annat Ulriksdals slott, Confidencen, Operan och Nationalmuseum är också inställda tills vidare.

Nyhetstips tips oss tipsa redaktionen på Mitt i

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Solna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.