M: ”Vi vill inte vara med i deras fikaklubb”

Benjamin Dousa, Vice stadsdelsnämndsordförande (M), Rinkeby-Kista.
Benjamin Dousa, Vice stadsdelsnämndsordförande (M), Rinkeby-Kista.
Moderaterna i Rinkeby-Kista hoppar av den planerade målkonferensen i protest. De anser att det inte förs någon riktigt politik där och vill hellre använda tiden till viktigare frågor som rör stadsdelen.

Stadsdelsnämnden har kallat hela nämnden till en konferens om de uppsatta målen i stadsdelen. Konferensen äger rum den 4 april men kommer att få klara sig utan Moderaterna, de hoppar av i protest.

– När vi har en våldsvåg i stadsdelen med expresskidnappningar, skjutningar, mord och upplopp är det oseriöst av Socialdemokraterna att bjuda in till diskussionsfika för nämnden. Vi behöver riktig politik för att ta oss ur situationen, inte kaffe och bullar, säger Benjamin Dousa (M) som är vice stadsdelsnämndsordförande i Rinkeby-Kista.

”Det finns knappt någon politisk vilja”

Benjamin Dousa menar att det är få ärenden som majoriteten i stadsdelen lägger fram och att tiden går till att besvara remisser och rutinärenden. Han vill att beslut som kan påverka otryggheten i stadsdelen istället diskuteras.

– En stor majoritet av invånarna i Rinkeby-Kista känner sig otrygga och vi har verkliga problem. Därför är det särskilt allvarligt att det knappt finns någon politisk vilja överhuvudtaget bland de rödgröna, säger Benjamin.

Samarbete runt viktiga frågor

Han vill också poängtera att det inte finns någon osämja mellan partierna i nämnden utan att han har ett bra samarbete med stadsdelsnämndens ordförande, Mia Päärni (S). Benjamin ger även Socialdemokraterna viss uppskattning för att de ändrade sitt beslut i provverksamheten.

– Vi var först med att föreslå ordningsvakter vid samtliga tunnelbanestationer, något som Socialdemokraterna först röstade nej till. Nu har de gått med på det. Dessutom vill ha igång en provverksamhet med kameraövervakning och ytterligare åtgärder för öka tryggheten vid Kista busstorg, säger Benjamin.

Blir ledsen

När Mitt i ringer upp Mia Päärni har hon ännu inte nåtts av Moderaternas beslut. Hon blir märkbart besviken över Benjamins ord.

– Jag blir faktiskt ledsen. Det ger en viktig signal till våra medborgare att vi jobbar mot långsiktiga mål tillsammans. Vår stadsdel brottas med problem som inte löser sig över en natt. I slutändan vill vi samma saker, som till exempel att minska arbetslösheten och otryggheten, säger Mia Päärni.

”Deras arbetssätt fungerade inte då de styrde”

Mia skickar också en passning tillbaka till Moderaterna när hon säger att de hade åtta år på sig att lösa problem som fortfarande är aktuella. Att de inte lyckades med deras politik då.

– Moderaterna har sitt sätt att arbeta på och det fungerade inte under tiden de styrde. Det är tråkigt att de nu sätter oss i en situation där våra mål inte går att nå, säger Mia.