ANNONS

S: Sälj inte ut Djurös trygghetsboende

Mikael Lindström (S), tycker Värmdö Bostäder ska ta över trygghetsboendet.
Mikael Lindström (S), tycker Värmdö Bostäder ska ta över trygghetsboendet.
Det nya trygghetsboendet som byggs på Djurö kan komma att säljas ut och drivas i privat regi. Socialdemokraterna i Värmdö vill i stället att det kommunala bostadsbolaget Värmdö Bostäder tar över.
ANNONS

– Många av våra äldre behöver ett tryggt boende med viss service. En utförsäljning riskerar att stoppa den möjligheten, säger Mikael Lindström (S), kommunalråd i opposition i ett pressmeddelande.

På sikt kan kommunen behöva sälja det nya trygghetsboendet som byggs intill Djuröhemmet och som blir klart till sommaren.

Utredning om försäljning

Kommundirektör Camilla Broo har på uppdrag av en majoritet av politikerna utrett trygghetsboendet, och tittat på om det ska vara kvar i kommunal regi eller säljas till en privat aktör.

Kommunen har låtit göra två olika värderingar av fastigheten. Skulle den säljas med hyresrätter värderas fastigheten till 73 miljoner kronor. Som en fastighet med bostadsrätter värderas priset till 90 miljoner kronor.

Risken som Socialdemokraterna ser är dels att en utförsäljning till högstbjudande blir till dyra bostadsrätter som de med störst behov aldrig har råd att köpa, dels att hyrorna kan bli ännu högre när en privat värd vill maximera sin vinst, skriver de i pressmeddelandet.

Enighet kring att bygga

– När vi nu äntligen får klart ett eget, nytt trygghetsboende – som alla partier har velat ha under många år och varit helt eniga i besluten kring – vill vi inte sälja på ett sätt som stoppar många äldre värmdöbor från att flytta in eller bo kvar, säger Mikael Lindström. 

Socialdemokraterna tycker att Värmdö Bostäder ska ta över trygghetsboendet.

ANNONS

– Vårt allmännyttiga bostadsbolag har redan ett annat uppskattat trygghetsboende, en fungerande förmedling och flera hundra personer i kö, säger Mikael Lindström.

Den politiska majoriteten sa nej till det förslaget från Socialdemokraterna vid kommunstyrelsens sammanträde idag, onsdag.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Värmdö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.