Boende: ”Det är inte ett hus man skäms över”

Huset har en bronsskimrande stålplåt.
Huset har en bronsskimrande stålplåt.
Byggnaden "The Bronze" kan bli årets Stockholmsbyggnad. Mitt i åkte dit och frågade Mariehällsborna vad de tycker om huset.

Som Mitt i tidigare berättat är byggnaden ”The Bronze” i Mariehäll nominerad till årets Stockholmsbyggnad. Huset ligger på Kratsbodavägen och fick namnet efter fasadens bronsskimrande stålplåt.

Anna som bor i en av lägenheterna tycker att byggnaden lever upp till sitt namn.

– Det blir bronsfärgat när solen lyser på det, jag tycker att det är fint. Det är inte en byggnad man skäms över. Sen gillar jag namnet, det låter coolt.

Men det var inte den snygga utsidan som fick Anna att flytta in.

– Jag flyttade hit för att jag har vänner som bor i närheten. Sen är det ett väldigt bra boende då man får låna både cykel och bil om man behöver. Sen är boendet i framkant då det finns en sopstation runt hörnet. Ofta ligger sopstationer i Stockholm långt ifrån där man bor och det är bara folk med bil som kan ta sig dit.

Hiwa Salih bor i området.

Hiwa Salih bor granne med The Bronze och tycker att huset är fint men att det inte passar in bland resten av byggnaderna i området.

– Jag gillar färgen och designen men det blir en obalans med resten av husen. Men jag förstår att folk vill bo i det då det har väldigt stora balkonger.

Ling Ling Li går förbi huset ofta.

Ling Ling Li brukar ta promenader förbi huset med hunden. Hon berättar att det inte alltid har en skimrande bronsfärg.

– När solen inte lyser ser det bara svart ut. Jag tycker att huset ser modernt ut och jag gillar att det har stora fönster och balkonger.