Välj ditt område
Nya rutiner föreslås efter hanteringen av "Lotta-fallet".
Nya rutiner föreslås efter hanteringen av "Lotta-fallet".

Intern kritik mot polisen efter Lottamordet

Nyheter Polisutredningen kring Lotta från Bromma, som misshandlades till döds i fjol, hade flera brister. Det visar nu en utredning som Dagens Nyheter rapporterar om.

41-åriga Lotta Rudholm misshandlades till döds i sin lägenhet i Bromma i fjol, en 33-årig man dömdes i december till 18 års fängelse.

I mars riktade riksåklagaren kritik mot att en förundersökning mot Lottas mördare lades ned kort före mordet. Vidare kritiserades att åklagaren inte försökte bilda sig en uppfattning om läget när Lotta drog tillbaka polisanmälan mot mannen.

Läs mer: Riksåklagare kritisk mot hanteringen av ”Lotta-fallet

Nu får också polisen intern kritik för utredningen, berättar Dagens Nyheter. Bland annat ledde en omorganisation till att utredarna hade svårt att få kontakt med relevanta personer och att de saknat erfarenhet av att utreda brott i nära relationer.

Nya rutiner föreslås, bland annat ska polis göra videoförhör med målsägaren för att underlätta fortsatt utredning om polisanmälan dras tillbaka efteråt. Polisen ska också kunna ansöka om kontaktförbud i samband med att en anmälan görs, rapporterar DN.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Nyheter

Ygeman om djurpolisen: ”Lägger sig inte i”

Insändare

KD: ”Orimlig kostnad för parksanering”

Nyheter

Ny sport håller hov i Tyresö

Brott

18-åring nekar till mord på jämnårig

Nyheter

Trångt vid Ljusteröfärja – polis stoppar bråk

Nöje

Karta: Här finns din närmsta midsommarstång