ANNONS

Internationell skräckis spelades in i Riksten

Regissören Adrián García Bogliano instruerar Christina Lindberg inför en scen under inspelningarna i Riksten.
Regissören Adrián García Bogliano instruerar Christina Lindberg inför en scen under inspelningarna i Riksten.
Sländan i Riksten är inte bara biograf, utan också unik genom sitt museum. Nu sticker biografen ut än en gång genom att vara inspelningsplats för en internationell skräckis.

I veckan har stora delar av filmen Svart Cirkel spelats in här.
ANNONS

Det var vid Cannes i höstas som teamet bakom filminspelningarna gick ut med nyheten om den kommande filmen Svart Cirkel i klassiska Variety. Regisserar gör mexikanske Adrián García Bogliano som vid 36 års ålder redan ligger bakom tolv filmer.

Tidigare i veckan spelades lejonparten av skräckfilmen in i huset där Biograf Sländan ligger. Även Lida Friluftsgård har varit inspelningsplats.

– Jag skickade bilder ifrån kulvertarna i huset till regissören, säger Rickard Gramfors som är medproducent i filmen och driver ett bolag som distribuerar kultfilmer.

Kultfilmsbolaget har sitt lager i samma hus som biografen. En del scener är således filmade i kulvertarna, en scen i filmsalongen, men det mesta i den stora salen där teamet byggde upp kulisser. Huset användes förr av militären.

Med i filmen finns bland andra Inger Nilsson som spelade in Pippi Långstrump på 70-talet och Quentin Tarantino-hyllade Christina Lindberg som sägs ha bidragit till att sprida bilden av ”den svenska synden” i filmer samma årtionde.

Filmen som spelas in på 17 dagar kommer att lanseras internationellt. Premiären väntas nästa år på biografen, men det är möjligt att filmen först visas i Cannes.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.