ANNONS

Stort intresse för nya bostäder i gamla Klockhuset

Klockhuset Beckomberga
Klockhuset, Beckomberga. Foto: Riksbyggen.
Det gamla Klockhuset, som tillhörde Beckomberga mentalsjukhus, har fått en upprustning. Nu står 800 personer i kö för att få bo i de små lägenheterna.
ANNONS

Ombyggnationen av Klockhuset, som tidigare tjänat som administrationsbyggnad, är en del av Riksbyggens stora förvandling av sjukhusområdet. Det K-märkta Klockhuset i Beckomberga har gjorts om till 85 lägenheter, alla är de små ettor och tvåor med gemensamma utrymmen. 

– Här finns en egen klubb i källaren med soffor och flipperspel, ett supermysigt vardagsrum där man kan laga mat tillsammans, hobbyrum och bastu, berättar Jennifer Ellingsson, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen. 

Här bodde de mentalt sjuka

Beckomberga sjukhus var i mitten av 1900-talet ett av Europas största mentalsjukhus med sina 2 000 patienter. Men när den stora psykiatrireformen genomfördes i mitten av 1990-talet och psykiskt sjuka skulle integreras mer i samhället lades verksamheten ner.

De senaste åren har ett intensivt bostadsbyggande pågått i området och under tisdagen börjar säljstarten för lägenheterna i Klockhuset med inflytt i december. Redan nu står över 800 personer i kö.

– Intresset för lägenheterna är jättestort. Det är en unik chans att köpa en lägenhet i ett K-märkt hus, säger Jennifer Ellingsson.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.