Imorgon: Invandrare och svenskar på skridskor

 Prova skridskoåkning för första gången.
Prova skridskoåkning för första gången.
Har du provat skridskor förut? I morgon är det skridskoåkning för invandrare och svenskar mellan 11 och 14 på Östermalms IP. Barn som vuxna. Organisationen Integrationssegling står bakom aktiviteten.

Ett femtontal personer, både svenskar och invandrare, har anmält sig till skridskoåkningen imorgon. Det finns utrustning att låna och det ska grillas korv. Några har kanske aldrig stått på ett par skridskor förut.

–  Vi kommer hjälpa så gott vi kan att lära de som inte kan att åka skridskor, säger Thomas Wahlqvist, medlem i Integrationssegling.

Integration genom att göra saker ihop

– De flesta aktiviteter vi gör vänder sig både till ointegrerade invandrare och svenskar. Vårt mål till varje aktivitet är att få med hälften invandrare hälften svenskar. Det är då det blir integration, säger Thomas Wahlqvist.

Integrationssegling började 2015 med båtutflykter. Sedan har de utvidgat sitt innehåll. Aktiviteterna ska dock vara relaterade till natur, vatten eller båt. De gör bland annat båtutflykter, sjösättningar, de håller i simskola (för vuxna som inte kan simma) och nu för första gången är det skridskor.

– Deltagare har sagt att de tycker det är bra att lära känna varandra genom att göra något ihop. Det kan vara svårt att lära känna varandra bara genom att prata, säger Thomas Wahlqvist.