ANNONS

Efterlängtade Järvabadet dröjer ännu ett år

Så ska det nya badet i Järva se ut.
Så ska det nya badet i Järva se ut.
Budskapet var att Järvaborna skulle kunna ta premiärdoppet sommaren 2019. Men nu kommer beskedet att det nya utomhusbadet vid Eggeby gård invigs först våren 2020.
ANNONS

Mitt i har tidigare berättat om den långa vägen till ett beslut om utomhusbadet på Järvafältet. 2017 stod det klart att Järvabadet blir verklighet, efter 40 år av snack. Budskapet till Järvaborna har varit att anläggningen planerades stå klar inför badsäsongen i maj 2019.

Men enligt senaste lägesrapporten från Fastighetskontoret kan badet öppna först våren 2020.

Enligt Wedin (M) har tidsplanen inte ändrats

Fastighetsnämndens ordförande Dennis Wedin (M) menar dock att tidsplanen inte har ändrats.

– Öppnandet av badet är inte försenat utan jag ser fram att öppna Järvabadet inför sommaren 2020. Det är ett viktigt projekt som vi hoppas ska komma många Järvabor till del och som kan bidra till att öka simkunnigheten i området, skriver han i ett mejl till Mitt i. 

 Han vill inte svara på Mitt i:s följdfrågor, men hans pressekreterare svarar att det är skillnad på att det ska vara färdigställt/stå klart och att det ska öppna/invigas. 

Se sent som i juni 2018 gav Stockholms Stad budskapet till Järvaborna att det var 2019 de skulle se fram emot, i samband med högtidlighållandet av det första spadtaget.

Byggandet av ett nytt utomhusbad vid Eggeby gård på Järvafältet var en del av den rödgrönrosa majoritetens miljardinvesteringssatsning på Stockholms simhallar som de presenterade i sitt budgetförslag för 2017. Under vägens gång har Järvabadets budget stigit från 230 miljoner kronor till 310 miljoner.

Fakta

Tidsplan för Järvabadet

Byggstart maj 2018,
Färdigställande vintern 2019
Invigning våren 2020
Källa: Fastighetskontoret Stockholms Stad
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.