Nu invigs Farstas jätteskola

Farsta grundskola invigs idag klockan 14.
Farsta grundskola invigs idag klockan 14.
Från halvfullt och slitet gymnasium till stadsdelens största skola. Idag invigs Farsta grundskola/Adolf Fredriks musikklasser.

980 elever fördelat på 39 klasser, från förskoleklass till årskurs 9.

Så många samsas nu under samma tak på Farstavägen 118, i det som tidigare var Farsta gymnasium men som nu är Farsta grundskola/Adolf Fredriks musikklasser.

Eleverna från Hästhagsskolan och Kvickenstorpsskolan har inför hösten flyttat in tillsammans med musikklasserna som huserat på skolan sen 2015.

– Det har gått över förväntan, menar Cathrine Sahlsten, rektor för Farsta grundskola.

Terminen har varit igång några veckor. Idag är det dags för den formella invigningen av skolan. Klockan 14 samlas alla elever och personal på skolgården där det blir sång samt tal av bland andra skolborgarrådet Olle Burell (S).

I samma veva invigs skolans nya konstverk: nio stora fotografier av konstnären Tova Mozard. Bilderna är tagna i skolmiljön med både elever och personal från skolan, men är iscensatta för att få något sagoaktigt och teatralt över sig.

Underlandet. Foto: Tova Mozard

– Jag vill spegla scener och människor från en skolmiljö men på ett fantasifullt och abstrakt sätt, i ett skimmer där scenen får händelser och människor att framträda mer betydelsefulla och upphöjda, förklarar Tova Mozard.