Isa lärde ut sina bästa moves

Popstjärnan Isa sjöng och lärde Kulturamas elever danssteg från sitt nummer i Melodifestivalen.
Popstjärnan Isa sjöng och lärde Kulturamas elever danssteg från sitt nummer i Melodifestivalen.
Isas platåconverse med guldnitar stack ut.
Isas platåconverse med guldnitar stack ut.
På Kulturamas grundskola går många barn som siktar på att bli artister. I fredags fick de träffa en som förverkligat drömmen.

Popstjärnan Isa Tengblad från Bromma sjöng, lärde ut danssteg och svarade på elevernas frågor.

Kulturamas grundskola i Hallonbergen är inriktad på musik, dans och teater. I fredags kom 17-åriga Isa Tengblad på ett besök till klasserna 5A och 5B.

I ett samlingsrum startade besöket med att hon sjöng ”Don’t stop” till förinspelad musik. Låten som med ett över­tygande framträdande tog henne direkt till Melodifestivalens final i våras. Där slutade hon på sjunde plats.

Eleverna hade förberett frågor som Isa läste upp från små lappar. En fråga handlade om hur länge hon gillat att sjunga.

– Jag har nog sjungit sedan jag var ett år. Jag sjöng på engelska när jag var 3 år, även om jag inte visste vad orden betydde, berättade Isa.

Trots sin unga ålder är hon van vid att stå på scenen. Redan som 5-åring uppträdde hon i ”Småstjärnorna” på TV4 och härmade Jill Johnsons ”Crazy in love”. Hon vann junior-SM i streetdance som 12-åring och gav ut sin första skiva för tre år sedan.

Genombrottet för den stora publiken kom i Melodifestivalen vilket avspeglas i hennes instagramkonto. Innan delfinalen hade hon 4 000 följare på Instagram. Efter sitt framträdande fick hon snabbt 14 000 följare och numera är antalet uppe i 65 000.

– Det är kul att så många gillar min musik, sa Isa som denna termin har tagit en paus från studierna på Rytmus musikgymnasium. I början av maj släpper hon en EP och i sommar blir det turné i Sverige.

11-åriga Jonatan Falk frågade om hon kan röra sig på stan utan att folk kommer fram.

– Det kommer alltid fram folk men det är ganska lagom. I princip alla är glada och vill ta en bild eller så. Men om jag är på ett ställe och ska signera kan det komma 2 000 barn. Då måste jag ha vakter, svarade Isa.

Isa vill göra r’n’b-inspirerad popmusik med ett självsäkert budskap. Hon lät eleverna provlyssna på hennes kommande singel som släpps i nästa vecka. Det är en r’n’b-låt i en stil som påminner om Beyoncés musik.

Eleverna gav henne beröm.

– Jag tror att Beyoncé blir avundsjuk på dig när du släpper den här låten, sa Oliver Lund.

Innan besöket tog slut hann Isa lära eleverna några danssteg och skriva autografer.

Isa älskar att dansa och sjunga. I sommar ska hon på Sverigeturné.

Fakta

Isa om karriären, husdjur och näthat

Att kombinera artistkarriären med ett vanligt liv: ”Det är svårt att separera det ena från det and­ra. Mina närmaste vänner håller också på med musik. När jag får tid försöker jag göra vardagliga saker som att kolla på filmer, promenera och cykla.”

Om sitt favoritdjur: ”Jag gillar katter och hade en när jag var ­liten. Men den sprang bort. Nu tror jag inte att vår familj har tid att ha några husdjur tyvärr.”

Om det dåliga med att vara känd: ”Det finns tyvärr många som säger elaka saker om en på internet. Ofta mår nog inte näthatare så bra själva. Det är svårt att ignorera det även om jag får 100 gånger fler positiva kommentarer.”