ANNONS

Isabella satsar helhjärtat på helekologiskt kafé

Isabella Holmgren har öppnat cafe vid Brommaplan.
Isabella Holmgren har öppnat kafé vid Brommaplan.
Glöm punschrullar och traditionella gobitar. På Café Ecogreen vid Brommaplan serveras bara hembakt, ekologiskt och närproducerat.
– Jag jobbar med det som är i säsong, säger Isabella Holmgren.
ANNONS

Bakom disken på det lilla kaféet på Tunnlandsvägen står 19-åriga Isabella Holmgren och skär till portionsbitar från de populära rawfoodtårtorna. Som ägare och den enda anställda är det hon som sköter såväl lunchrusning som bakning på det ekologiska kaféet, som slog upp dörrarna i oktober vid Brommaplan.

– Jag fixar mackor, gör soppor och får jobba med det som finns i säsong. Nu finns det mycket sötpoptatis så då blir det sötpotatissoppa, säger Isabella Holmgren.

"Det var en självklarhet med enbart ekologiska råvaror" säger Isabella Holmgren som driver café vid Brommaplan.

Att det blev just ekologiskt och närproducerat var en självklarhet.

– Det är viktigt för både hälsan och miljön med ekologiskt och har alltid varit en självklarhet för mig. Det går liksom på rutin. Allt är vegetariskt, helst närproducerat och till mesta dels vegansk så att många kan äta här, säger Isabella Holmgren.

Café Ecogreen vid Brommaplan.

Bakning har alltid varit ett intresse och med två föräldrar som båda jobbar som egenföretagare ligger entreprenörskap i släkten, men att Isabella Holmgren själv skulle bli kaféägare fanns inte på kartan.

– Jag hade nyss gått ut gymnasiet och undrade vad jag skulle göra. Så kom möjligheten upp och då kände jag att det var menat. Hellre att jag tar chansen och att det går dåligt än att inte försöka alls och ångra i efterhand att man inte vågat testa, säger Isabella Holmgren.

Kaféets öppettider är 11-18 måndag till fredag.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Bromma direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.