ANNONS

Isbana i Rissne – tack vare Per

Medborgarförslaget börjar försiktigt bli verklighet
Per Håkansson, 64, skrev ett medborgarförslag.
En isbana i varje stadsdel. Så löd Per Håkanssons, 64, förslag till kommunen för omkring tio år sen. Nu cirkulerar två mobila konstisbanor i Sundbyberg som ska bjuda in till spontan skridskoåkning.
ANNONS

– Det är positivt på många sätt. Dels vad det gäller folkhälsa, man rör på sig, det är roligt. Dels att det skapar en sociala miljö och integration i samhället. Så det är att ta isen till barnen i stället för att barnen måste ta sig till isen.

Sundbybergsbon Per Håkanssons hjärta brinner varmt för ishockey och skridskor. Men med de senaste årens dåliga vintrar kan man aldrig förlita sig på att det blir tillräckligt kallt för naturisar. Det finns förvisso Tulehallen, men den är bara öppen för allmänheten vissa tider. Det hämmar den spontana skridskoåkningen, menar han.

Per Håkansson

”Ska komma till nytta för fler”

När det första gången inte blev något av Pers förslag om en isbana i varje stadsdel, väntade han några år och skrev ännu ett. Då fick han ett positivt gensvar.

Nu finns det två mobila isbanor, så kallade isbitar, som kan tas mellan stadsdelarna. Den första sattes upp vid Sundbybergs IP, något som fick Per Håkansson att reagera.

– Där ligger ju ishallen så där finns möjlighet att åka skridskor. Det är väl bra att vi fördelar detta runt staden så att det kommer till större nytta, för fler, säger Per Håkansson och fortsätter:

– Det tillhör den svenska folksjälen att åka skridskor på vintern.

Isbanan i Rissne

ANNONS

För varmt för att få igång isbanan

Efter pådrivande på kommunen flyttades Isbiten från IP till ängarna vid Rissne torg. Men uppstarten av banan har dröjt till följd av bygget med tvärbanan. Dessutom är det just nu för varmt för att dra igång banorna.

– Vi hade gärna haft den klar vid jul, men vintern är inte med oss, säger Martin Hamrin, gruppchef vid Idrottsenheten på Sundbyberg stad.

Under torsdagen kommer förhoppningsvis isbanan vid Milot spolas, förutsatt att det är kallare temperaturer. Enligt Martin Hamrin är dock att båda isbanorna ska vara spolade och klara och kunna användas under sportlovet.

ANNONS