Skridskobanan håller stängt under nazidemonstration

Arkivbild
Arkivbild
I morgon planeras en stor nazistdemonstration i Stockholm med start i Kungsträdgården. Det har fått skridskobanans personal att hålla stängt av omsorg om personalen. Men polisen varnar inte för att befinna sig innerstan under demonstrationen.

Den nazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen har i morgon lördag fått tillstånd att kl. 11 samlas i Kungsträdgården och sedan marschera genom centrala Stockholm.

Det har fått skridskobanan i Kungsträdgården att hålla stängt av omsorg om personalen.

– Vi vill inte ha personal på plats vid eventuella oroligheter, säger anläggningschefen Andreas Vikström.

Själva isbanan kommer, för den som vågar, att gå att åka på som vanligt. Men ingen personal kommer att finnas på plats och uthyrningsdelen är stängd under demonstrationen.

Om allt är lugnt på platsen planerar de att öppna igen klockan 14 på eftermiddagen när demonstranterna väntas ha lämnat Kungsan.

Flera motdemonstrationer planeras i stan vilket kan också kan leda till oroligheter. Men Stockholms vill inte varna för att befinna sig i Kungsträdgården för att till exempel åka skridskor under dagen.

– Var och en får göra sina egna bedömningar. Vi informar om att det kommer att äga rum men vi vill inte spä på någon allmän hysteri eller oro. Vi har inte gått ut med någon allmän varning och vi kommer att ha mycket personal på plats för att hålla ordning, säger Lars Byström från polisen.

Läs mer: Polisen laddar för oroligheter