Så ska parkeringen lösas vid nya ishallen

BILDEN ÄR ETT MONTAGE.
BILDEN ÄR ETT MONTAGE.
Genrebild.
Genrebild.
Parkeringsfrågan för den nya ishallen på Tyresövallen verkar nå en lösning. Mer pengar skjuts till och en avfallsterminal integreras med hallen. Snart väntas beslut i kommunfullmäktige.

Planerna för den nya ishallen har sedan i höstas stöts och blöts. Frågan om parkeringsmöjligheter sköts till framtiden men nu har kommunstyrelsen kommit överens.

Det nya förslaget innebär att en avfallsterminal integreras med ishallen. Under jord, och under dessa byggnader, ska ett parkeringsgarage byggas med plats för 148 nya parkeringsplatser.

– Det blev en kompromisslösning men det blev riktigt bra. Vi slipper det fula parkeringshuset över jord, nu är det en mycket bättre lösning. När parkeringarna kommer under jord så blir det nog alldeles förträffligt när det blir klart, säger Mats Lindblom (L), vice ordförande i kommunstyrelsen.

Totala kostnaden: 277 miljoner kronor

De beräknade kostnaderna har sedan i höstas ökat. Detta på grund av tillägget av avfallsterminalen och parkeringsgaraget. Kommunstyrelsen väljer därför att skjuta till 144 miljoner kronor i budgeten.

– Det är ganska mycket pengar. Vi hoppas på en tydlig projektstyrning så inte kostnaderna drar iväg.

Driftkostnaden för den nya ishallen förväntas bli samma som för den gamla hallen.