ANNONS

Islamistanklagad miljöpartist sitter kvar

Temsamani sitter kvar.
Temsamani sitter kvar.
Den islamistanklagade ersättaren i Kultur- och fritidsnämnden, Mohamed Temsamani, får sitta kvar, skriver SVT.

– Efter att ha haft diskussioner internt inom partiet, har vi kommit fram till att vi har fortsatt förtroende för Temsamani, säger Bernhard Huber, gruppledare för Miljöpartiet, till SVT
ANNONS

Det var Solnabon och riksdagsledamoten Hanif Bali (M) som i början av maj anklagade ersättaren i Kultur- och fritidsnämnden Mohamed Temsamani (MP) för att vara islamist.

– Han har arbetat för det islamistiska Muslimska Brödraskapet när de hade makten i Egypten. En av de första reformerna de försökte genomföra var att sänka åldern för äktenskap i Egypten från 18 till 13 år. Därutöver ville de legalisera kvinnlig könsstympning, sa han till tidningen då.

Mohammed Temsamani har även deltagit i en demonstration för det islamistiska Muslimska brödraskapet och gjort tecknet ”RABIA-sign” som är ett proislamistiskt tecken för Muslimska brödraskapet, menade han.

Nu har Miljöpartiet i Solna tagit beslut om Temsamanis framtid, och han får sitta kvar, skriver Svt.

– Efter att ha haft diskussioner internt inom partiet, har vi kommit fram till att vi har fortsatt förtroende för Temsamani, säger Bernhard Huber, gruppledare för Miljöpartiet, till SVT.

Miljöpartiet säger sig inte ha några problem med Temsamanis praktik. Angående tecknet som han gjort menar Miljöpartiet att man ska vara försiktig med att använda den typen av tecken.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Solna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.