ANNONS

Sju träd i Islinge måste fällas – staden vill ha skadestånd

Skadorna på träden var så passa allvarliga att träden måste fällas. Jacken var djupa och träden riskerade att falla och skada människor.
Skadorna på träden var så passa allvarliga att träden måste fällas. Jacken var djupa och träden riskerade att falla och skada människor.
Fem skogslönnar och två askar karaktäriserade platsen nedanför Norrstigen i Islinge. Nu har någon sågat djupa jack i dem så alla måste sågas ner.
– Vi kommer att utreda möjligheterna att driva en skadeståndsprocess , säger Carl-Johan Schiller, (KD).
ANNONS

Träddungen med fem välvuxna skogslönnar och två askar har varit synonym med platsen nedanför Norrstigen i Islinge, nära gångvägen ner mot vattnet. Här har de i åratal skänks skugga insynsskyddat, varit hem får fåglar och insekter i åratal.

I början av mars utsattes träden, som står på staden mark, för skadegörelse. Någon eller några ha sågat djupa motorsågshack i träden nära rötterna. Skadorna är så allvarliga att alla träden måste sågas ner. Annars riskerar de att falla och skada något.

Ett av träden har redan blås ner, dock utan att orsaka skada enligt Lidingö stad.

Skadegörelsen polisanmäld

Värdet på de sju träden uppsakattas till mellan 2,5 till 3 miljoner kronor. Staden har polisanmält händelsen.

– Det är väldigt tråkigt att någon gjort denna skadegörelse på Lidingöbornas träd . Vi kommer att utreda möjligheterna att driva en skadeståndsprocess för att få ersättning för skadorna, säger Carl-Johan Schiller, (KD), ordförande i Teknik- och fastighetsnämnden på stadens hemsida.

När träden fälls kommer gångvägen tillfälligt att stängas av.

 

 

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.