ANNONS

Snö- och islistan: här kan du sporta på lovet

Väsjöbacken
Väsjöbacken i Sollentuna är den närmaste backen för utförsåkning.
Enligt väderleksrapporten blir det ett riktigt kallt sportlov. Mitt i Upplands Väsby går igenom vinteraktiviteterna i och runt kommunen.
ANNONS

Skridskor
Kommunen har plogat en sjöisbana på Mälaren. Banan är 7,4 km lång och börjar vid Kairobadet och går därifrån norrut till sjöfjärden Skarven. Därifrån plogar Sigtuna kommun resten av vägen upp till Sigtuna.

På Norrviken plogas också en 14 kilometer lång bana, där Sollentuna kommun står för plogning av banan. Från Upplands Väsby når du banan från Bollstanäs badplats.

Du kan också åka inomhus – nya tälthallen i Vilundaparken är öppen varje dag mellan tolv och kvart i fyra under sportlovet.

Snart kommer vikingar att belägra Väsby

Spår 
Från Runby skola når du flera spår i olika längder mellan 3km och 10km där vissa av dem är upplysta. Spåren sköts och spåras av Väsby skidklubb, och mer information finns på deras hemsida: www.vasbysk.se.

Backar
Närmaste backe för utförsåkning är Väsjöbacken i Sollentuna. Där är det öppet mellan 10 och 18 på helger och skollov, och mellan 16 och 21 på vanliga vardagar. Priset för liftkort varierar beroende på om du är barn eller vuxen och hur länge du vill åka. Men en heldag kostar 210 för barn och ungdomar upp till 14, och 260 för en vuxen.

Är idrott inget för dig?

Var lugn, på kommunens hemsida www.upplandsvasby.se/sportlov finns betydligt fler aktiviteter för dig som hellre hänger på fritidsgården eller går på teater.

ANNONS
ANNONS