Ivriga golfspelare behöver inget gräs

Snön ligger kvar, men golfsäsongen är inledd. Den gröna sporten har blivit vit och de spelsugna trängs på drivingrangen.

– Många har kraftig abstinens, säger Gustav Bäck på Årsta golf.

På Årsta golf står de spelsugna på rad. Framför dem ligger den vita mattan.

– Det är lite häftigt, många tycker att det är kul att slå ut på snön. Vi har funnits i 25 år och det har aldrig varit så här mycket snö. Förra året öppnade vi den 9 mars och det var kanonväder, säger Gustav Bäck.

– Det har varit mycket folk ända sedan vi öppnade på påskdagen. Men det är fortfarande rätt mycket snö, så vi stänger tidigare så att vi kan plocka upp bollarna innan det fryser på.

För många är golfpremiären efterlängtad.

– Golfarna var superglada över att vi hade öppet några dagar i påsk så att de fick komma ut och lufta sig lite. Många kanske ska iväg på någon resa och vill hinna slå lite innan. En del tränar inomhus, men de flesta tycker att det är tråkigt.

Tomas Johansson är en av de som passar på att slå i solen.

– Det funkar hur bra som helst, det är värre för de som ska samla upp bollarna. Det är kul att se bollen flyga, det är det som är grejen. Premiären är lite speciell, säger han

För klubben är det också viktigt att få igång säsongen av ekonomiska skäl.

– Vi har personal på plats sedan ett par veckor tillbaka. Hade vi inte kunnat öppna nu hade det varit tufft, säger Gustav Bäck.